CV

Uddannelse

Historie med samfundsfag tilvalg (Bachelor) september 2013 – August 2016
Påbegyndt historieuddannelsen og tog siden tilvalg i samfundsfag. Jeg skrev bachelor om de jøder, der i 1943 blev deporteret fra Vejle banegård til Theresienstadt og som jeg siden har kunne anvende i mange forskellige henseender, som f.eks. artikelskrivning og radiokonsulent.

Historie med samfundsfag sidefag (Kandidatuddannelse) september 2016 – januar 2019
Syddansk Universitet Cand. Magister i historie med samfundsfag som sidefag. Jeg har igennem studiet specialiseret mig i nyere tids historie, hvor jeg har haft et særligt fokus på studierne indenfor nazisme og Holocaust. I mit speciale har jeg skrevet om Grossdeutschlandfahrt – en imperieskabende begivenhed? det store nationale cykelløb, som nazisterne organiserede, første gang i 1937, i den hensigt at overgå Tour de France og Giro d’Italia og bevise det tyske ”herremenneskes” overlegne evner indenfor landevejscykling. Jeg har GIS-kortlagt de ruter, der kørtes, og påviser, hvordan cykelløbet blev brugt til at understøtte postulatet om, at de områder, som Det tredje Rige annekterede (Østrig, Sudeterlandet og Tjekkiet), var dele af det stortyske ”rige”, og hvorledes cykelsporten i det hele taget blev brugt i den nazistiske propaganda, dog med visse problemer, idet de tyske sportslige præstationer ikke uden snyd kunne hamle op med udenlandske hold fra Italien og Belgien. Danske rytteres ganske succesrige deltagelse i løbet beskrives også.

Erhvervserfaring

Virksomhedspraktikant Vejle Stadsarkiv juli 2019 –
Virksomhedspraktik ved Vejle Stadsarkiv, hvor jeg er har udarbejdet en udstilling om cykelløb ifm. PostNord Danmark Rundt. Udarbejdelse af artikel og foredrag om deporteringen af jøder fra Trekantområdet under 2. verdenskrig samt forefaldende ordnings- og registreringsopgaver.

Privatlærer GoTutor juli 2016 – august 2019
Jeg har hjulpet elever i folkeskolen og gymnasium med lektier og større opgaver indenfor fagene dansk, matematik, historie, samfundsfag og tysk.

PostNord februar 2010 – august 2019
Jeg har på skiftende vis været ansat i forskellige stillinger og varetaget forskellige funktioner i virksomheden. Herunder som koordinator for drift og lean. Jeg arbejder i øjeblikket på stedet nogle få timer i ugen for at holde mig inde på arbejdsmarkedet.

Gæsteunderviser januar 2016 – marts 2018
DIIS Gæsteunderviser på forskellige folkeskoler i region Syddanmark med formålet om at oplyse eleverne om menneskerettigheder og folkedrab. Jeg har i den forbindelse flere gange inddraget min bachelor, der har dannet ramme for fortællingen.

Gymnasielærer – Rosborg Gymnasium & HF oktober 2017 – november 2017
Jeg var i praktik som gymnasielærer, hvilket var et led i min uddannelse. Jeg var afsted i en måned, hvor jeg underviste i mine to fag, historie & samfundsfag.

Gæsteunderviser Folkeuniversitet
Jeg har afholdt et par lektioner på Folkeuniversitetet omkring min bachelor. Lektor på SDU, Therkel Stræde, har stået for selve kurset, men jeg har fungeret som gæsteunderviser på kurset.